+370 618 63 185

Dovilė

                                                         



Dovilė apie save:


Kodėl dėstau anglų kalbą?

Pirmiausia norėčiau atsakyti į klausimą “Ką anglų kalba reiškia mano gyvenime?” Visuomet susimąstau, kad anglų kalba mano gyvenimui suteikė labai daug spalvų, atradimų ir potyrių. Ir tebesuteikia :) Galiu drąsiai teigti, kad be anglų kalbos mano gyvenimas būtų tikrai pilkesnis. Jos dėka turėjau galimybę išvykti gyventi ir studijuoti Helsinkyje, vėliau Amsterdame, dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose renginiuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, susipažinti su daugybe įdomių žmonių iš viso pasaulio, o svarbiausia, turiu daugybę gerų draugų, gyvenančių įvairiuose pasaulio krašteliuose, su kuriais palaikau ryšį ir kuriuos visuomet smagu aplankyti.  
 
Kai suvokiau anglų kalbos daromą poveikį mano gyvenimui, man atsirado didelis noras „nuspalvinti“ kitų žmonių gyvenimus tam, kad kiti galėtų patirti bent dalelę to, ką man suteikė anglų kalba. Vėliau, sulaukusi buvusios kolegės Birutės pasiūlymo kartu atidaryti užsienio kalbų mokyklą, pamaniau, kad tai puiki proga ir tinkamas laikas atiduoti „duoklę“ anglų kalbai, subūrus profesionalių ir mylinčių savo darbą dėstytojų komandą, daryti tai, kas mums patinka.
 
Tad ir atsakymas į klausimą „Kodėl dėstau anglų kalbą?“ gali pasirodyti banalus, bet yra nuoširdus - nes man tai PATINKA :) Man patinka akademinė veikla, patinka bendravimas su žmonėmis, kurie visi yra labai skirtingi ir įdomūs, patinka tai, kad galiu perteikti jiems savo žinias, patinka matyti savo studentus tobulėjančius, siekiančius ir pasiekiančius užsibrėžtų tikslų dėka anglų kalbos, patinka tai, kad galiu dalintis savo patirtimi, bet tuo pačiu mokytis iš studentų. Nors šiuo metu mano pagrindinis darbas yra vadovavimas LANGUAGE CLUB, bet dėstymo neatsisakau, nes tai tikrai širdžiai miela veikla.
 

Mėgstamiausias posakis anglų kalba:

Drąsiai galiu teigti, kad tai yra mano gyvenimo motto – “Everything is possible!” Tik reikia labai norėti ir tuo tikėti! ;)
 

Didžiausias patarimas mokantis anglų kalbos:

Tai patarimas, kuris yra labai svarbus mokantis bet kurios kalbos – turi pamilti tą kalbą, ją prisijaukinti, ja susidomėti, atsakyti į klausimą, kodėl ši kalba tau yra svarbi ir reikalinga, kitaip tariant, susigyventi su šia kalba: muzika, filmai, knygos, dienos naujienos, straipsniai, bendravimas su užsieniečiais, o esant galimybei, laikinai išvykti ten, kur būsi 100 proc. apsuptas kalbos, kurios mokaisi.
 

Įdomi ir naudinga pamoka - tai ta, kurioje...

...ne tik išmokai naujų žodžių ar kaip pritaikyti gramatinę taisyklę, bet ir sužinojai kažką naujo ir įdomaus. Mokymosi procesas yra rezultatyvus tuomet, kai studentui ji yra įdomi ir jis ar ji gali tai, ką išmoko ar sužinojo, pritaikyti praktikoje.
 

Man pamokose svarbiausia... Mano pamokose visada...

Man pamokose svarbiausia gera atmosfera, kuri parodo, kad studentai yra atsipalaidavę, pasitiki dėstytoju, o tai yra labai svarbu mokymosi procese. 
 

Patirtis dėstant anglų kalbą.

Anglų kalbą dėstau nuo 2008 m. Esu mokiusi moksleivius, bet pagrinde dėstau suaugusiesiems, t.y. įmonių darbuotojams, grupėse ar individualiai. Dėstau įvairaus lygio bendrinę, verslo anglų kalbą, ruošiu darbo pokalbiams anglų kalba, padedu pasiruošti išvykimui į užsienį darbui, studijoms ar verslo reikalais, apžvelgiant tarpkultūrinius skirtumus. 
 

*Autoriaus mintys neredaguotos.

Grįžti
Language Club. Visos teisės saugomos sprendimas: inverse.lt